ANTIFRIZ DEN ELEKTRIK URETIMI??? - Kimyasanal.com
Kimyasanal.com Kimyasanal.com Kimyasanal.com
Kimyasanal.com
Bilgi düzenlendiğinde bilimi oluşturur, hayat ise bilgeliği..
Immanuel Kant (1724-1804)
Kimyasanal.com
Kimyasanal.com


Parantez Aç

ziyaretçi soruları

Parantez Kapat

Ziyaretçilerimizden ahmet koras'in şöyle bir sorusu var:
(Tarih:18.12.2014)




Bu hafta bir gazete haberini iki farklı yerde okudum.
http://www.internethaber.com/ilkokul-terk-mucitten-dogalgaza-rakip-748303h.htm

Ben kimyacı değilim. İşletmeciyim. Kimyadan H2O dan başka bişey anlamam.
Arabamda antifriz kullanıyorum. Birde Antifriz üretim ve pazarlaması konularını biraz araştırmışlığım vardır. Hepsi bu kadar.
Antifriz araçlarda yazın kanama noktası yüksek olduğu için hararete karşı, kışın bilindiği gibi donmaya karşı koruyor. Ben araç kullanıclıarla ve oto tamircileriyle konuştuğumda herkes Antifrizi kışlık ürün olarak ve suyla karıştırılıp kullanılan bir ürün olarak biliyor. Halbuki MEG belli oranlarda suyla karıştırılarak iklim değerlerine göre antifriz üretilip satılıyor. Dolayısıyla antifriz zaten sulandırlmış bir ürün. Bunun eniden sulandırılarak araçlarda kullanılması sağlıklı mıdır?
Bir başka sorum da kaynama derecesi düşük kimyasal maddelerden (mesela aseton) elektrik üretilebileceği ile ilgili çeşitli duyumlarım olmuştu. Hatta üniversitede çalışan bir kaç kişiden bahsetmişlerdi. Bu sivaslı mucit! kardeşimizin yaptığı icatta antifriz buhar gücünden faydalanılan bir ürün olarak bahsediliyor. 180-190 derecede kaynayan bir sıvı nasıl olurda araç dinamosunu çevirir.(icattaki düzenekte araç dinamosu var.) Bu nedenle mucit antifriz kullanmıyor bence hadi diyelim ki aseton kullanıyor. Neden antifriz desin. Kullandığını iddia ettiği sıvı her neyse dinamoyu çevirecek kadar güçlü bir buhar gücü için bir basınç kabı görünmüyor düzenekte. Ayrıca okuması yazması olmayan birisi nasıl mucit olabilir ki? Bizim ve bütün dünyanın bildiği, elektirği ve kimyasalları kullanan mucitler diplomaları yoktu ama en az kimyacılar kadar kimya öğrenmeye meraklıydılar. Veya en az fizikçiler kadar fizik kanunlarını amaçları doğrultusunda öğrenme gayreit içerisindeydiler. Merakları vardı ama bilgilerini geliştirmek için gece gündüz çalışıyorlardı. Okur yazardılar ve gerçek anlamda çok okuyorlardı. Bugünkü anlamda diplomalı kimyacı veya fizikçi değillerdi ama kendi çağlarındaki bilimsel gelişmelerin teknolojiyle bağlarını ilişkilerini biliyorlardı. Kavramaya çalışıyorlardı.





Yeni Ziyaretçi Sorusu Sor Ziyaretçi Sorusunu Cevapla




Henüz bu soruya cevap gelmemiş!




Copyright © 2004-2024 - https://www.kimyasanal.com